Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ingrediƫnten voor 2-4 personen
4 eiwitten
Een snufje zout
300 gram witte basterdsuiker
1 theelepel frambozenazijn of citroensap
1 theelepel maizena
(Eventueel 1 theelepel vanille aroma voor de smaak)
300 mililiter slagroom
4 eetlepels poedersuiker
500 gram fruit naar keuze (het liefst iets zuurdere fruitsoorten, zoals frambozen, kiwi, bramen aardbeien of passievrucht).

Bereiding
Verwarm de oven op 150 graden. Doe de eiwitten met een mespuntje zout in een kom. Zorg er wel voor dat de kom volledig vetvrij en droog is. Klop de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje witte basterdsuiker toe. Voeg ook de azijn, de maizena en eventueel het vanille aroma toe. Klop verder tot de eiwitten helemaal stijf zijn. Doe bakpapier in een ovenschaal en giet het eiwitmengsel hierop. Bak de taart 30 minuten op 150 graden en laat daarna twee uur in de oven afkoelen. Zo blijft de taart zacht van binnen. Klop de slagroom met poedersuiker stijf. Maak het fruit schoon en snijd het in stukjes. Schep de slagroom over de afgekoelde taart en verdeel het fruit erover.

Bron: Planet.nl
Vegetarisme.nl, Powered by Nextplore...